Receptet jag använder var:
Bullarna:
150 g Smör
5 dl Mjölk
50 g Jäst
1 tsk Salt
1 dl Socker
1 tsk Kardemumma kärnor
1-1½ L Mjöl
Pensling av bullarna:
1st Ägg
Fyllning:
200g Mandelmassa
Lite Mjölk
Lite Socker
---------------------
3dl Grädde
Garnering:
Lite Flor socker
GÖR SÅ HÄR
- 1 - Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken. Värm tills alltsammans är ljummet,ca 37°C( om du använder torr jäst ca 40°C).
- 2 - Lös upp jästen i degbunken i lite av deg spadet ( hopp a över detta steg om du använder torr jäst, blanda då i meg resten av torr ingredienserna).
- 3 - Blanda salt,socker,nystött kardemumma och drygt 2/3 av mjölet.
- 4 - Tillsätt resten av mjölet lite i taget tills degen är blank och smidig och släpper från degbunkens kanter.
- 5 - Strö över lite mjöl så att degen inte torkar. Låt jäsa under bak duk tills den är dubbelt så stor (ca 30 min).
- 6 - Sätt på ugnen på 250°C (225°C i varmluftsugn).
- 7 - Dela upp degen i jämnstora bitar, de ska passa i en lätt kupad hand. Rulla mellan händerna till en bulle. Tryck hårt först och lätta sedan på trycket så att bullen blir rund och slät. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.
- 8 - Jäs under duk i ca 30 min.
- 9 - Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 8-10 min. tills bullarna är gyllen bruna.
- 10 - Blanda ut mandel massan med lite mjök och tillsätt lite socker
- 11 - Vispa grädden om du vill kan du även ha lite socker i grädden.